Appell på NAKBA-markering i Bergen  (Bilde: Linda Evensen)
Appell på NAKBA-markering i Bergen
17.05.2024

På vegne av NKP holdt styremedlem Terje Alnes denne appellen på NAKBA-markering 15. mai, i regi av Bergen4Palestine.På tross av oppfordringen til Den internasjonale domstolen ICJ i Haag, og den bindende resolusjonen fra FNs Sikkerhetsråd om umiddelbar våpenhvile, fortsetter Israel sin hensynsløse krigføring.

Dette bør ikke overraske noen. Israel har i alle år fullstendig ignorert internasjonal lov, menneskerettigheter og FN-resolusjoner, uten noen som helst konsekvenser.

Helt siden staten Israel ble grunnlagt har skiftende regjeringer arbeidet aktivt for å utvide landets territorium. Ødeleggelse av palestinsk eiendom og livsgrunnlag har foregått systematisk, tiår etter tiår.

Fordrivelsen som startet i 1948 var bare starten på koloniseringen, det systematiske og overlagte tyveriet av palestinernes land har pågått siden.

Hamas er bare en beleilig unnskyldning. Israel gjennomfører et folkemord der etnisk rensing av både Gazastripen og Vestbredden er målet.

Dette er ikke en krig mellom to stater, men en massakre begått av en overlegen militærmakt mot en forsvarsløs sivilbefolkning. Den brutale krigføringen som pågår har ingen paralleller i nyere historie. Ingen!

Midt i alle myrderiene påstår IDF – Den israelske hæren – at de er «den mest moralske hær i verden»! Smak på den … Etter hittil å ha myrdet minst 35.000 mennesker, flertallet av disse er kvinner og barn …

«den mest moralske hær i verden» … etter å ha drept 500 helsearbeidere og 150 journalister og skadet nærmere 80.000 palestinere …

«den mest moralske hæren i verden» … etter systematisk å ha ødelagt livskritisk infrastruktur for å gjøre Gaza ubeboelig … etter bevisst å ha bombet sykehus og skoler …

«den mest moralske hæren i verden» … etter i lang tid å ha hermetisk lukket Gaza for å hindre forsyninger å komme inn, etter med fullt overlegg å ha skapt en sultkatastrofe av et slikt omfang at FN sier de knapt har sett tilsvarende tidligere ..

«den mest moralske hæren i verden» …

jeg tror vi med sikkerhet kan slå fast at IDF tvert imot er den mest moralsk skakkjørte morderbanden vi har sett i nyere historie, noe som bl.a. dokumenteres gjennom en stri strøm av videoer i sann tid.

Midt oppe i alt dette tar den israelske regjeringen i bruk det skitneste trikset av dem alle: De beskylder oss som står opp mot disse grusomhetene for antisemittisme! Denne regjeringen som er dominert av sionistiske ekstremister, fascister og beinharde rasister … beskylder oss for rasisme, for jødehat!

Dette er det feigeste og simpleste forsøk på å kneble kritikk og protester. Den moralsk fordervede banden som utgjør Israels regjering skyver millioner av holocaustofre foran seg, for å forsvare sine egne myrderier av uskyldige sivile.

Men anklagene om antisemittisme faller på sin egen urimelighet, all den tid titusenvis av jøder også demonstrerer og protesterer mot dette folkemordet. Den israelske regjeringen har ikke noe monopol på å definere det jødiske.

Dagens Israel er en apartheidstat verre enn det Sør-Afrika noen sinne var. Nasjonalstatsloven fra 2018 gjør Israel til en spesifikt jødisk stat, der «retten til å utøve nasjonal selvbestemmelse i staten Israel er unik for det jødiske folk». Dette er en stat som systematisk favoriserer en religiøs gruppe på bekostning av alle andre.

USA er i realiteten de eneste som har makt til å stoppe dette. Men president Biden har vært en entusiastisk sionist gjennom hele sin altfor lange politiske karriere, og er den amerikanske politikeren i historien som har fått mest i valgkampbidrag fra sionistiske grupper i USA.

Og hvor blir det av NATOs «humanitære intervensjon» når vi nå så desperat trenger den? NATOs og Vestens doble standard er så åpenbar at millioner av mennesker nå gjennomskuer den.


Vi retter også vårt sinne mot den norske regjeringen, som ikke handler i pakt med FNs folkemordkonvensjon, som krever at medlemsstatene iverksetter tiltak for å forhindre folkemord, i tillegg til å straffeforfølge dem som begår forbrytelsen.

Regjeringen lar tvert imot våre egne våpenfabrikker bidra til folkemordet, ved at de via omveier leverer våpen og ammunisjon som havner i hendene på massemorderne.

Det er skandaløst og skammelig!

Israel må behandles som en pariastat, som apartheidregimet i Sør-Afrika i sin tid ble.

Norges Kommunistiske Parti krever en fullstendig ny kurs når det gjelder Norges behandling av Israel, og vi har formulert en rekke aktive tiltak.

Vi støtter Palestinernes legitime kamp for sine rettigheter, og sitt land.


Nei til folkemord! Leve Palestina!


Del


Opphavsrett tilhører NKP © 1998-2023
Bergens Arbeiderparti av NKP, Torborg Nedreaasgate 20, 5006 Bergen
Organisasjonsnr: 979 874 782
Telefon: 413 61 263 / 481 07 385
E-post: kontakt@bergenkommunist.no